Общи условия

I. ПРЕДМЕТ

Чл. 1. Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между Менамакс ЕООД наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и
ползвателите, наричани по-долу ПОТРЕБИТЕЛ, на предлаганите на услуги на информационното общество. /продукти в онлайн магазин larosa.bg наричани по-долу ПРОДУКТИ/СТОКИ.

ІІ. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Чл. 2. Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

  1. Наименование на Доставчика: Менамакс ЕООД
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София, Бул. Св. Наум 7- 9, кв. Лозенец
  3. Адрес за упражняване на дейността: в онлайн магазин достъпен на : https://larosa.bg
  4. Данни за кореспонденция: [email protected] и тел. +359894510195
  5. Представлявано от Геновева Методиева
  6. EИК № : 205122145

Надзорни органи:

(1) Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София,ул. „Иван Евстатиев Гешов“ № 15,
тел.: (02) 940 20 46
факс: (02) 940 36 40
Email: [email protected], [email protected]
Уеб сайт: www.cpdp.bg
(2) Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр.София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 / 980 25 24
факс: 02 / 988 42 18
гореща линия: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg
(3) Онлайн решаване на спорове
Намерете справедливо и ефективно решение на вашия проблем с онлайн покупка, без да завеждате дело в съда : https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG

Чл. 3. Доставчикът предоставя възможност на Потребителите да поръчват/ купуват Продуктите съгласно параметрите, обявени на страницата на Доставчика в Интернет.
Чл. 4 Доставчикът публикува предлаганите стоки/продукти на адрес www.larosa.bg
(1) Доставчикът предоставя информация за продуктите:
описание на основните характеристики и изображения на всяка стока, според посочената от производителя информация; продажната крайна цена;
стойността на куриерски/транспортни и всякакви разходи по доставка на поръчаните/закупените продукти ; информация за начините на плащане, изпълнение на поръчките и срокове и начини за доставка, информация за правото на потребителя да се откаже от договора/покупката и съответно условията, по които продуктът/стоката може да бъде върната съгласно законовите норми .
(2) Всички цени са посочени в български лева, с включен ДДС. Указаните цени се отнасят за съответния брой и не включват разходи за доставка.
(3) Всички продукти/стоки могат да бъдат платени съответно чрез наложен платеж или онлайн
(4) Покупка или поръчка на стоки/продукти може да бъде направена със или без регистрация на потребителя и настоящите общи условия се прилагат както към услуги, за които се изисква регистрация, така и за такива, за които не се изисква регистрация.
(5) При регистрация или завършване на поръчка като гост, или за оставяне на коментар се изисква предоставяне на лична информация, тази информация/данни за потребител е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Доставчикът използва личната информация, с цел да подобри услугите, които Ви предлага и завърши съответните действия по поръчка или покупка. Можете да се запознаете с Политиката за поверителност ТУК.
(6) При допуснати грешки от страна на потребителя в предоставената от него информация при извършване на поръчката, Доставчикът има правото да откаже изпълнението на поръчката без да дължи обезщетение на потребителя. В случай на заплатени от страна на потребителя суми за определена поръчка/и, които по горните причини не могат да бъдат изпълнени, Доставчикът се задължава да ги възстанови. Възстановяването се извършва съгласно установените норми – отиди
(7) изпращането на потвърждение за получена поръчка до клиента е задължително, тъй като това потвърждение дава правна сила на сключената сделка и тя вече има статута на сключен онлайн договор.
Чл.5 Поръчаната / закупената стока се доставя в подходящи съобразно вида й опаковка и транспорт на посочения от Потребителя адрес за доставка в определеният срок според избраният начин за доставка .
(1) Стоката се предава на адреса за доставка на Потребителя или на трето лице- представител на Потребителя, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Потребителя. При предаване на стоката Потребителят или третото лице – представител на Потребителя подписват придружаващите я документи, служещи като потвърждение за доставката на стоката.


Чл.6 Потребителят има право в срок от 14 дни да се откаже безусловно от договор от разстояние или от договор извън търговския обект, без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на тези за доставка в случай, че е избрал различен от стандартния най-евтин за търговеца начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно.
14-дневният срок започва да тече от датата на:
приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача.

В рамките на 14 дни след заявеното желание за отказ от договора потребителят следва да върне стоката на търговеца. В срок от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, не включва разходите за доставка. Възстановяването става по банков път на посочената във формуляра за връщане сметка.
Можете да заявите желание за връщане на стока/продукт като попълните СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ предоставен на страницата Връщане и замяна Формуляр
Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.
Стоката следва да бъде върната в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка с придружаващата я документация и без увреждания.

( 1 ) Поръчка
Може да направите поръчка онлайн, или по телефона.
Поръчки онлайн на сайта се приемат по всяко време, поръчки по телефона се приемат в работно време от 10:00 до 19:30 часа от Понеделник до Петък.
След завършена поръчка ще получите потвърждение на предоставения от вас имейл с информация за поръчката и как да проследите изпълнението и.

( 2 ) Начини на плащане
Наложен платеж – Вие заплащате на куриера – наш Партньор , с който имаме сключено споразумение за изплащане на наложен платеж с Пощенски Паричен Превод по банков път.

( 3 ) Доставка
Доставката се извършва според вашият избор с куриерска фирма Еконт или Speedy. За подробна информация Поръчване и доставка

Правила за публикуване на коментари и отзиви

Скъпи приятели, ние приветстваме публикуването на уместни, уважителни, по темата коментари и ви благодарим за проявеният интерес и молим при писането на коментари, запитвания,отзиви да спазвате правилата на сайта .
Молим да използвате кирилица!
Коментарите, които се считат за спам или за промоционални,анонимни ще бъдат изтрити. Включването на връзка към подходящо съдържание е позволено, но коментарите трябва да са свързани с темата на публикацията.
Коментарите съдържащи ругатни, ще бъдат изтрити.
Коментари, съдържащи език или понятия, които могат да се считат за обидни, ще бъдат изтрити (злоупотреба, заплаха, порнографски, обиден, подвеждащ или клеветнически език).
Коментарите, които атакуват дадено лице, ще бъдат изтрити.
larosa.bg си запазва правото да редактира или изтрива всички коментари без предизвестие. Тази политика за коментари подлежи на промяна по всяко време. Ако имате някакви въпроси относно правилата за коментиране, моля да ни уведомите като използвате нашият формуляр за контакти или се свържете с нас на тел: 0894510195
Благодарим Ви !

Messenger